Make your own free website on Tripod.com
Interviews
Alka Vuica za Balkanmedica.com - Septembar 2001

Interwievs

Alka Vuica
Arsen Dedic
Goran Bregovic
Nele Karajlic
Emir Kusturica
Bora Djordjevic
Djordje Marjanovic
Goran Bregovic
Hanka Paldum
Djordje Balasevic
Haris Dzinovic
Hari Mata Hari
New page title
Momcilo Bajagic Bajaga
Neda Ukraden
Rambo Amadeus
Zdravko Colic
Danis Tanovic
Elvis J. Kurtovic

Alka Vuica
Stvarno mi je zao muskaraca


Ponekad se doista cini da sam o muskarcima vec podosta toga rekla i da je krajnje vrijeme da ponesto kazem i o zenama. Ali, zene kao zene, uvijek smatraju da o muskarcima nikad nije dovoljno receno i stalno im ponesto nedostaje da kompletiraju sliku. Kao sto je vec poznato, zene vole komplete i kompletice, pa tako najcesce vole i kompletne muskarce. Kompletni muskarci, naravno, ne postoje i zato ih i stavljam pod navodne znakove. Ali, umjesto kompletnih muskaraca postoje oni koji ostavljaju dojam da su kompletni i koje zene najcesce zovu pravim muskarcima

Jedan takav nekompletan muskarac, koji je prije nekoliko godina ostavio na mene dojam kompletnoga, nedavno mi se javio i odusevljeno mi priopcio da ga se stvarno dojmila moja karijera i moj uspjeh. Nisam mogla vjerovati vlastitim usima. Konacno sam se i ja njega dojmila! E, pa neka sam! Kad ga se nisu dojmila moja pisma, moje pjesme, treptanja okicama i drhtanje bedara, moja djetinja zaljubljenost u njega i iscekivanja telefonskih poziva, neka ga je napokon strefila moja slika u novinama. Covjek je konacno dokazao da je kompletan kreten!

Inace, to s dojmovima, posebna je prica. Muskarci vole ostaviti dojam, a zene vole privuci paznju. Paznja i dojam dve su oprecne stvari. Primjerice, paznja je trenutacna, a dojam to ne mora biti. Paznja je bezazlena i nikad toliko oprecna koliko to moze biti dojam. Dojam, kao sto i sama rijec kaze, oznacava privid stvari, dojam je ono sto ostavljamo za sobom u zraku, da lebdi poput mirisa... A miris, kao miris, posle odredjenog vremena ishlapi i nema ga vise!

Prema tome, cuvajte se muskaraca koji ostavljaju dojam da su pravi. Iza dojma pravoga, najcesce se skriva krivi!

Jedna moja prijateljica, koju je muz ostavio s dvoje djece i zbrisao u Australiju, cesto se cudi sto joj se on vise nikad nije javio. Ali uvijek je po mene ostavljao dojam da je odgovoran. Upravo u tome je problem, objasnjavam joj ja vec mesecima. Kao sto sam vec upozorila, muskarci vole ostaviti dojam, pa se, u stvari, najcesce prikazuju onakvima kakvi misle da bi trebali biti, a kakvi uopce nisu. Sjeti se tebe..., pokusavam joj objasniti. Kad si htjela privuci njegovu paznju, sto si sve radila? Svasta bas svasta... Smijala sam se preglasno, sminkala sam se prejako, bila sam drska, jebozovna, glumila promiskuitetnu osobu, govorila kako sam fatalna jebacica, imitirala raspusne i vulgarne zene, smeskajuci se pricala kako mnoge pusacice nisu meni ravne, uglavnom, bila sam onakva kakva uopce nisam. Eto vidis..., kazem ja njoj. Sve sto si radila kako bi privukla njegovu paznju, odbij od njegovog dojma i dobit ces realnu sliku. Sta ce mi realna slika? To bi mi oduzelo i ovo malo iluzija sto je imam. Pusti me da vjerujem kako ce se ipak javiti. Pa neces me valjda uvjeriti da imam djecu sa kompletnim idijotom?

Eto tu je i kljucna recenica... Sta ce mi realna slika!!??

Zenama, naravno, realna slika nije potrebna. Zene se zaljubljuju u privid, a sto je najgore, muskarci to znaju. Ili ne znaju, ali su tako napravljeni oni da odrzavaju privid, a zene da ga obozavaju. Jer, zene su sklone tome da obozavaju ono sto u srzi mozda i nema vrijednosti. Skupu odjecu, brilijante, bljestavilo, usminkane izloge, moc, kao vrane se lijepe na sve sto svjetluca i sija, na sve sto je tesko dohvatljivo i nestvarno. Cak i Biblija pocinje pricom o zenskoj slabosti, u kojoj je, naravno, muskarac sirota zrtva zenske pohlepe.

Kad malo razmislim, stvarno mi je zao muskaraca. Oni stalno moraju ostavljati dojam, da su najjaci, najhrabriji, najbogatiji, najljepsi i najvece face u gradu da bi impresionirali tu nezajazljivu zensku prirodu. Drage moje, nije to njima lako. Dapace. U toj vjecitoj borbi nema ni loseg ni boljeg. Svako ima svoju tuznu pricu.

Unistite li dojam koji muskarac ostavlja, to je kao da ste ga zgazili. Dakle, ono sto pametne zene znaju jeste: ostavite im dojam, a vi vladajte situacijom.

Preuzeto sa: www.balkanmedia.com